Tříkrálová sbírka

Letos bohužel tři králové s koledou obcházet nemůžou, pandemie je přinutila zůstat doma. Vždyť si jen představte, jak by to za současných opatření muselo vypadat: králové jenom dva, zpívat by nemohli (leda ukazovat text na cedulích podobně jako v tomto videu s němými mnichy: https://www.youtube.com/watch?v=3-uvyL-sAHY) a kasičku by museli mít na dvoumetrové tyči… a to přecházení od domu k domu? Jak rizikové 🙂

Proto se letošní sbírka přesouvá převážně do on-line prostředí. Pokud chcete přispět, můžete si vybrat z několika způsobů:

  • Převodem na účet tříkrálové sbírky 66008822/0800. Pokud zadáte jako variabilní symbol 77702013, půjdou Vaše peníze na Milevskou charitu a budou využity zde v okolí. Můžete si vybrat ale i jiný VS z jiné oblasti, nebo nenapsat žádný.
  • Prostřednictvím on-line kasičky zde: https://www.trikralovasbirka.cz/ Na této stránce si také můžete za odměnu poslechnout tříkrálovou koledu.
  • Pomocí QR kódu na rozvěšených plakátcích nebo letáčcích, na jejichž roznesení do schránek nyní pracujeme.
  • Dárcovskou sms ve tvaru DMS KOLEDA 30 (nebo 60 či 90) poslanou na číslo 87 777
  • V hotovosti do kasičky umístěné v nadějkovském obchodě a v kostele.

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v  nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Charity Česká republika. Desetina výnosu sbírky je každoročně určena na rozvojovou a humanitární pomoc v zahraničí. Více se můžete dočíst zde: https://www.trikralovasbirka.cz/vyuziti/ a to včetně záměrů jednotlivých charit.

Tříkrálová sbírka je letos prodloužena do 24. ledna. Za všechny příspěvky děkujeme!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.