Skautská registrace 2023

Pomalu se nám blíží konec roku a začátek nového, tudíž nastal čas zaplacení skautského členského příspěvku (neboli registrace). Pro příští rok je to 380 kč.

Rodiče nováčků prosíme také o vyplnění přihlášky. Předáme je na schůzkách nebo můžeme na požádání zaslat mailem.

Peníze můžete buď poslat na účet našeho přístavu Třináctka Opařany nebo přinést v hotovosti na schůzku, nejpozději do pátku 23. prosince. Ale raději dříve 😉

Číslo účtu je 2201928963/2010. Jako variabilní symbol napište rodné číslo dítěte (při hromadné platbě vyberte jedno z nich, nemusíte posílat za každé zvlášť) a do poznámky (zprávy pro příjemce) jméno dítěte nebo dětí. Pak prosím dejte vědět, že už jste zaplatili, ať máme přehled 🙂

K čemu je členský příspěvek?

Úhradou členského příspěvku neboli registrace skauti každoročně potvrzují své členství v rámci spolku Junák – český skaut a zároveň tím přispívají k zajištění chodu domovského střediska i celé organizace. Členské příspěvky jsou vlastním zdrojem financování skautské organizace. Používají se k úhradě nákladů, které není možné pokrýt dotacemi a obtížně se na ně hledají jiné zdroje. Jedná se o část mzdových a administrativních nákladů souvisejících s provozem Kanceláře ústředí, příspěvek na časopis, kofinancování projektů (Skauting pro školy, Zvyšování kvality neformálního vzdělávání) nebo členské příspěvky ČRDM. Umožňují také vytvářet finanční rezervy do budoucna. Dále jsou využívány jako příspěvky do Fondu nemovitostí.

—–

Pokud byste teď měli nějaký problém s financemi, dejte prosím včas vědět a můžeme se domluvit třeba na rozložení platby do více období během roku. Naopak pokud byste nám chtěli přispět o něco navíc, přebytek použijeme např. pro nakoupení potřebných věcí v období od prosince do února, kdy nemůžeme použít peníze z dotace od obce.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.