Betlémské světlo

Každý rok před Vánoci je v betlémské jeskyni, v níž se podle tradice narodil Ježíšek, zapalována svíčka – Betlémské světlo. Od ní se zapálí další svíčky, ty pak skauti rozváží do různých směrů a zapalují od nich další a další svíčky. Tímto způsobem se Betlémské světlo postupně rozšíří do řady míst po Evropě i Americe. A před Vánoci doputuje i k nám do Nadějkova…

Obvykle bývá Betlémské světlo rozdáváno na předvánočních setkáních. Protože ale máme pořád ještě epidemii, přidali jsme se k nápadu opařanských a jistebnických skautů – svítilny s Betlémským světlem budou umístěny na různých místech, vy si můžete vzít vlastní lucernu nebo sklenici se svíčkou, udělat si procházku k některému z těchto míst, tam si Betlémské světlo zapálit a odnést.

Kde budou lucerny?

  • v altánku na farské zahradě v Nadějkově
  • na hájovně mezi Větrovem a Kaliští
  • další místa najdete v mapce na stránkách našeho střediska:

http://trinactkaoparany.cz/betlemske-svetlo

Pokud byste chtěli dát svoje Betlémské světlo k dispozici kolemjdoucím například ve vaší ulici nebo vesnici, můžete svou svíčku přidat do mapky.

Kdy?

Od středy 22. prosince od 17 hodin dokud svíčky budou hořet. Prosíme o opatrné napalování vlastních svíček, aby se tak nestalo dřív, než svíčky dohoří.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.