Skautský tábor 2021

Letošní tábořiště se nachází docela blízko Sepekova i Nadějkova, v katastru obce Vlksice. Je to louka obklopená ze všech stran pásem keřů a stromů, kolem které teče potok. Blízko je rybníček, který můžeme využít ke koupání a osvěžení (pokud nebude zelený). Hned u tábořiště je něco, co jsme ještě u žádného neměli; ale nepovím, co to je 😉

Kdysi v počátcích skautingu chodívali skauti na tábor pěšky, přestože to mnohdy měli dost daleko – naložili všechno své vybavení na káry a na záda a vyrazili. To už si dnes umíme stěží představit… A když máme k dispozici auta a traktor s valníkem, proč bychom to taky dělali, že? 😉 Protože ale letos budeme mít tábor dost blízko, téměř v polovině mezi Nadějkovem a Sepekovem, půjdeme pěšky také 🙂 Vybavení si tam ale necháme dovézt.

Skautům tábor začne v sobotu 3. července. Sejdou se v Nadějkově nebo Sepekově a po turistických stezkách dojdou na tábořiště. Až dorazí na místo taky všechno vybavení (naložené v Sepekově na valník vedoucími), pustí se všichni společně do stavby stanů a všeho ostatního. Hobiti vyrazí na cestu o den později z Nadějkova, v neděli 4. července. Cesta je dlouhá asi 5 km. Konec tábora bude pro všechny v sobotu 17. července dopoledne.

Téma letošního tábora je dobrodružné, podle jednoho díla z žánru fantasy. A prozatím tajné. Snad se bude všem líbit 🙂

Letos budou všichni účastníci tábora potřebovat čerstvé potvrzení o negativním testu na koronavirus. V současné době má každý nárok na dva PCR testy a 4 antigenní měsíčně zdarma. Nejlepší by bylo si termín zamluvit už teď, protože před prázdninami bude nával a volné termíny už nebudou. PCR test bude platit na celou dobu tábora, antigenní jen na první polovinu a pak se musí zopakovat (samotesty). Alternativou k testu je doklad o prodělání covidu v posledním půlroce nebo o očkování.

Další potřebné papíry na tábor jsou: přihláška, potvrzení od lékaře (platí dva roky, takže možná někomu bude platit loňské) a prohlášení o bezinfekčnosti (letos zaktualizované). Vše spolu s informačním Tam-tamem rozdáme na schůzkách, případně pošleme mailem.

PODROBNĚJŠÍ INFORMACE pro táborníky a jejich rodiče – v mailech, Tam-tamu a zde na stránkách v záložce Oddíl -Tábor 2021 (https://nadejkov-sepekov.skauting.cz/index.php/oddil/tabor-2021/)

Poštovní adresa na tábor: Skautský tábor, Vlksice 13, 399 01

Pokud by se stalo, že bychom tábor museli kvůli nějakému koronaviru zrušit, pokusíme se domluvit termín náhradní – třeba ho o týden nebo dva posunout. Pokud to půjde. Doufáme ale, že se nic takového nestane a vše půjde, jak má 🙂

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.