Skautský tábor 2020

Tak už máme letní tábor za sebou… Ale byl krásný 🙂

Zúčastnilo se ho 18 dětí (přesně půl na půl z Nadějkova a Sepekova) a 12 vedoucích, i když ne všichni po celou dobu. Po dva týdny jsme obývali tábořiště bechyňských skautů u Haškovcovy Lhoty, na loučce v zákrutu říčky Smutné pod prudkým svahem lesa. Tábor byl o jeden den delší než obvykle, protože na tomto tábořišti se střídají turnusy vždy od soboty do soboty. Letos jsme se museli obejít bez návštěvního dne.

Jako téma jsme jsme letos zvolili Hunger Games neboli Hladové hry, i když jsme se jich samozřejmě nedrželi příliš přesně (to by se domů vrátil jen jediný účastník). Toto téma jsme až do tábora tajili. Teprve večer prvního dne se všichni dozvěděli, že jsou obyvateli země Panem (země rozdělené do 12 krajů ohraničených elektrickými ploty, kde vládne diktátorský režim v čele prezidentem Snowem a vládou sídlící v hlavním městě Kapitol), kteří byli vylosováni jako soutěžící do Hladových her a odvezeni do výcvikového tábora u Arény. První týden probíhaly různé hry a aktivity převážně v duchu tréninku zálesáckých dovedností důležitých pro přežití, ale i boje. V polovině tábora v noci byli všichni vzbuzeni s tím, že nadešel čas odchodu do Arény – pro některé to možná bylo překvapení, protože čekali Arénu až na konci tábora, ale někteří to tušili 😉 Další den se ozvali vzbouřenci z údajně zničeného 13. kraje a vyzvali nás, abychom se k nim připojili. Večerní útěk byl zkomplikován zajetím části dětí Mírotvůrci (tj. Panemskou policií), ale nakonec se všem podařilo osvobodit a utéct do skal ke vzbouřencům a dále do jejich základny – která kupodivu vypadala úplně stejně jako výcvikový tábor 😉 Druhý týden čekal nové vzbouřence náročný úkol – přesvědčit postupně všechny kraje, aby se k nám přidaly ve vzpouře proti Kapitolu. To se nakonec podařilo. Závěrečný den byl velmi dramatický – proběhla bitva o Kapitol, jeho dobytí, uvěznění prezidenta Snowa, soud, nečekaná střelba a také volby, ve kterých se novou prezidentkou stala plyšová kočka. V noci po závěrečném ohni ještě všechny týmy čekala cesta ke kapitolskému pokladu.

Tento stručný souhrn etapové hry zdaleka nezahrnuje vše, co jsme zažili – navzdory diktátorskému režimu výcvikového tábora a bojům na život a na smrt, pozdějšímu pobytu ve vojenských jednotkách vzbouřenců a neurčitě vzdálené hrozbě koronavirové nákazy (kdyby někdo začal kašlat, jedeme asi všichni domů) – jsme prožili krásné dva týdny plné her, vyrábění, koupání, večerních ohňů s kytarami a zpěvem… Nechte si vyprávět od táborníků nebo se podívejte na fotky na našem rajčeti:

https://skautnadejkov.rajce.idnes.cz/Tabor_2020_Haskovcova_Lhota/

Fotek je opravdu hodně, protože nás fotilo asi šest 🙂

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.